DESSINS MAKEN

DESSINS MAKEN

Dessins maken

Dessins maken

Dessins maken

Dessins maken

Dessins maken

Dessins maken

Dessins op de computer

Dessins op de computer

Dessins maken

Dessins maken

Dessins op de computer

Dessins op de computer

dessins op de computer

dessins op de computer

Dessins op de computer

Dessins op de computer

Bij het NIA - LAB in Nieuwegein ( cursussen voor interieur professionals ) gaat de cursus Dessins ontwerpen weer van start.

 

De cursus duurt 8 dagen van 10.00 - 16.00 uur en wordt gegeven op locatie bij de Woonindustrie in Nieuwegein.

 

Voor vragen:

E nia.academie@gmail.com

W  www.niainfo.nl

T 06 - 39 76 99 33

Dessins ontwerpen voor interieurstoffen en behang

Dessins zijn terug van weggeweest en geven jouw stylingplan een extra, eventueel kleurrijk, en eigen accent. Nopjes van toen, geometrisch rasterwerk van nu, wat is er morgen? Dessins zijn van alle tijden; de markt vraagt constant om trendgerelateerde ontwerpen en dus om specialisten in dit boeiende aspect van vormgeving. Voor professionals in het interieur die een start willen maken met het ontwikkelen van eigen dessins voor stoffen en behang biedt NIA een basis vakopleiding aan van 8 dagen. 

Uniek onderscheid door kleine oplages
De klant is koning: met de komst van digitale druktechnieken is het mogelijk geworden om eigen ontwerpen te laten drukken. Ook zijn er nu gespecialiseerde digitale drukkerijen die kleine metrages voor particulieren en kleine bedrijven kunnen leveren. Als interieurontwerper of stylist kun je je dus nog meer toespitsen op de wensen van de klant: een enorme meerwaarde voor je product en service en een verder onderscheid van collegastylisten. Of je focust je dit aspect van het ontwerpvak en wordt specialist in dessinontwerp. De prints kun je toepassen op meubelstoffen, behang, kussens, tafellinnen, room dividers, gordijnen en interieuraccessoires.

Starten met je eigen dessins 
Voor degenen die eigen dessins willen kunnen toevoegen aan een interieurontwerp of willen gaan werken als zelfstandig dessinontwerper is deze opleiding een stevige start. In ‘Dessinontwerpen’ is er aandacht voor zowel handmatig als voor digitaal ontwerpen, met de programma’s Photoshop of Photoshop Elements 12 of 13. Na de overdracht van basiskennis werken we aan de hand van projecten, waarbij stap voor stap digitale tools aan de orde komen. Aan het einde van elke lesdag heb je verschillende mogelijkheden eigen gemaakt om een dessin samen te stellen. Het door jou ontworpen dessin (op rapport) wordt in de klas of thuis afgemaakt en tijdens de volgende les besproken.

 

Maken van een portfolio 
Je leert in deze opleiding ook hoe je je professioneel kunt profileren; er wordt aandacht besteed aan presentatie van de dessins. Ofwel: het maken van een portfolio is in feite een onderdeel van deze training.De docent vertelt uit eigen ervaring hoe je je dessins kunt marketen en dus commercieel kunt positioneren.

Voor wie? 
Voor meubelstoffeerders, interieurontwerpers en stylisten die hun kennis willen verbreden en zich willen toeleggen op het zelf ontwerpen van prints voor het interieur. Voor starters die zich ontwikkelen tot dessinontwerper. 

Bij de cursus hoort een uitgebreide map met al het lesmateriaal.

© 2015 by Dutch Dessin / Marianne Hoogstraten

 

  • b-facebook
  • Twitter Round
  • b-googleplus
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now